16 Ekim 2005

İş Arama Çalışmalarına Devam

Artık nete bağlanmak için net kahvelerine gitmiyorum. Eski bir bilgisayar buldum, internet bağlantısını halletim, laptop alana kadar bunla idare ederim artık.
İş arama konusunda kendimi Trabzon ile kısıtlamanın zorluklarını yaşıyorum. Perşembe günü öylesine başvurduğum bir yerden aradılar, gittim bilgi aldım, hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanında finansal danışman arıyorlardı. Görüşmeden çıktım, eve geldim, ardılar yarın görüşmek istiyoruz diye. Akşam firma-maaş vs hakkında bir arkadaştan bilgi aldım ve ertesi gün istemeye istemeye gittim, ayıp olmasın diye. Tabii kabul etmedim. Biraz sabretmem gerekiyor sanırım. Biraz da,İstanbul'da kızıma nasıl bakarız, O'nu kime emanet ederiz düşünceleri bizi bu noktalara itti ama şu an hayatımdan memnunum. Ramazan'ı rahat geçirmeye çalışıyorum, gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum. Gazete-dergi ve kitaplarımla iyi bir ilişki içindeyiz şu aralar.
Daha önce iyi bir iş ve firmada çalışmanın zorluklarını yaşıyorum aslında. Beğenmemek değil fakat benzer kurumsal şirketler ve pozisyonlar arıyorum. Nette iş ararken İstanbul'daki ilanları görünce hayıflanıyorum.
Neyse bu kadar da büyütmemek lazım. Herşeyin hayırlısı. Bekleyip görmek lazım. İnsanoğlu, istediği herşeyin bir an önce olmasını istiyor. Oh ne ala memleket.
Bu arada Atilla İlhan'ı da kaybettik. Birçok kişi gibi ben de şiirlerini severek okumuştum fakat son zamanlarda yakın tarihle ilgili yazıları ilgimi çekmişti. Sanırım bu konuda istediklerini yapamadan tasını tarağını toplayıp gitti bu diyarlardan. Mekanı cennet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder