08 Şubat 2006

Karikatür !!!

Karikatür deyince içinde mizah barındıran, çizgiyle yazıyı buluşturan bir sanat aklıma geliyor. Fakat ilk Danimarka'da ve daha sonra da diğer Avrupa ülkelerinde yayınlanan Peygamber Efendimiz (SAV) (www.muhammedmustafa.net) ile ilgili hiç de hoş olmayan karikatürler, tüm dünyadaki müslümanlar gibi benim de tepkimi çekti.Düne kadar karikatürlere bakmamıştım, ama dün görünce çok sinirlendim. Bunun basın özgürlüğü ile düşünce özgürlüğü ile hiç de ilgisi yok. Ayrıca bence bilinçli bir şekilde yayınlanma kararı alınmış gibi görünüyor. Sanki birileri bu işi tetiklemiş, nasıl olsa bazı İslam ülkelerinde elçilikler ateşe verilecek, ölçü kaçacak ve dünyaya da "bakın müslümanlar böyle zaten, teröristtirler" gibi peşin hükümlü sözler empoze edilecek. Din konusunda samimi olan inançlı insanlar,-ister müslüman ister hristiyan- hiçbir şekilde Allah(cc)'ın bir Peygamberi hakkında böyle şeyler söylemez ve bunu tasvip etmez. Böyle bir şeyi aklına bile getirmez zaten. Hepsi Allah'ın sevgili ve seçilmiş kullarıdır ve Onlara bu tarz hakaretler asla yapılamaz. Aslında bunları yazıyorum ama Kuran'a bakınca önceki kavimlerde de peygamberlere hakaret eden, onlara cefa veren ve hatta onları öldüren de insanoğlu değil mi? İnsan her çağda aynı, maalesef tekamül seviyesi artmış değil. Hz. İsa'yı, Hz.Musa'yı veya Lut A.S.'ı yalanlayan insan, şimdi de çok değişmiş değil.
Hristiyan din adamlarından tepki gelmemesi ise üzücü bence. Nasıl ki Hz.İsa'ya yapılacak hakaretler bizi üzeceği gibi Peygamber Efendimiz (SAV)'e yapılan bu çirkin saldırılar da aynen onlar tarafından reddedilmeliydi, halbuki hiçbir ses çıkmadı onlardan.
Bazı tepkilerin aşırı olduğu ortada. Elçilik yakmak, insanlara zarar vermek bize yakışan şeyler değil. Bu devirde yapılacak en güzel tepki eylemi ekonomik olandır. Danimarka'ya ait ürünlerden örneğin Kinder çikolatlarını gördüm. Artık bu ürünü alıp çocuğuma yedirmeyeceğim, çok sevdiği halde. Türkiye'de 300 bin şeker hastası varmış ve bunların üçte ikisi, yan, 200 bin kişi Danimarkalı bir firmanın ürettiği ilacı kullanıyormuş. Al sana eylem maddesi. Bu ürünü değil başka ülkenin ürettiği muadil ürünü al, firma krize girsin, bu firmalar çoğalsın ve hükümetine baskı yapsın. Bu kadar basit. Bunun yanında mail-fax gibi yöntemler de tepki için uygun. Örneğin Danimarka Ankara Büyükelçiliği'nin mail adresi: ankamb@um.dk Norveç Ankara B.Elçiliği mail adresi: ankara@mfa.no Bu adreslere tepki mailleri yollanmalı. Birkaç Hadis-i Şerifle yazı bitsin:

---"Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir."
---"İslâm, güzel ahlâktır."
---"Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder