13 Eylül 2006

Cebit,Istanbul,Trafik...


Gecen Cuma gunu Cebit Eurasia Bilisim Fuarina gittim. 5-10 Eylul tarihleri arasinda idi ve yaklasik 150bin kisi bu fuari ziyaret etti. Fuar 10 bolumden olusuyordu. Bilisim ve telekomunikasyon ile ilgili oldugum icin cok da yeni seylerle karsilasmadim, zaten bildigim seylerdi. Cep telefonu ureticileri standlarinda henuz piyasaya surulmemis urunleri sergilediler. Basin-yayin ordaydi, canli yayinlar yaptilar. Devlet kurumlari da yerini almis. Kizilay standini gorunce direkt yanlarina gittim, orda kan alimi yapiyorlardi fakat ben kanla ilgilenmedim. Onlara sunu soyledim: 99 depreminden sonra Kizilay'da ortaya cikan skandallardan sonra bir vatandas olarak kuruma olan guvenimi kaybettim ve acikcasi hic de yardim yapmak gelmiyor icimden. Bu imaji duzeltmek icin neler yapiyorsunuz dedim. Karsimdaki yetkili kurumdaki degisimlerden bahsetti,yeni bir yapilanmadan bahsetti. Umarim halkin guvenini kazanirsiniz dedim, en azindan benim.
Yan tarafta Turk Patent Enstitusu standi vardi, orda da ayak ustu sohbet ettik. Turkiye'de en cok patent alan kurumun hangisi oldugunu sordum, Arcelik dediler, demek reklamlari dogruymus. Genelde beyaz esya uzerine patentler var. Bu da aslinda ayri bir yazi konusu, neyse.
Ilgimi ceken diger bir konu Cinlilerin standlariydi. Pc parcalari gibi urunlerini sergilediler. Her alanda geliyorlar yani. Yakinda ucuz arabalari ile de ulkemizde olacaklar.
Fuarda en son yazilim firmalarini oldugu bolume gittim. Diger salonlarin isiltisi orda yoktu, sadece merakli az bir kesim vardi. Standlarda dolasirken gecen gun farkettigim bir urunle ilgili sunum yapiyorlardi. Google Earth programina rakip olacak ve Turklerin hazirladigi cok hos ve ona benzer bir harita programini gecenlerde indirmistim: www.citysurf.com.tr Birkac gun sonra karsimda onlari gorunce sevindim, detaylica konustuk, eksiklik veya olmasi gerekenler gibi birtakim seyler ilettim.
5-6 saat fuari gezdim ama bazi yerleri atladigim oldu, cunku cok buyuk ve genis bir yer. Daha sonra saat 18 gibi yola koyulduk arabayla. Veee Istanbul'un malum trafiginde yerimizi aldik. Yavas yavas ilerledik, Fatih koprusune gelmeden yine beklemeye basladik, 6 seritten 2 seride inmeye calistik. Bu sekilde devam eden sinir bozucu trafikle saat 24 gibi ancak Bolu dagina yemege oturabildik ve Ankara'ya donusumuz 2 gibiydi. Bu mudur yani Istanbul? Su trafik sorunu ne olacak bimiyorum. Insanlarini sinirlerini bitirmis durumda zaten. O trafigi gorunce iyi ki gelmemisim buralara dedim. Insan cileden cikiyor.
Sonuc niyetine fuar gercekten iyiydi, fakat o kadar urunu orda gorunce 'bunlarin nerdeyse hicbirini biz yapmiyoruz, hepsi disardan geliyor' demeden edemiyorsunuz...

14 yorum:

  1. suatçım hoşgeldin diyeyim...eee cebit mebit senin işin....:)
    ne güzel gitmiş görmüşsün..
    kızılay konusunda iyi ki sormuşsun o soruyu..
    yıllarca kek gibi en güvendiğimiz kurumun ne hale gelmiş olduğunu öğrendik..
    gerçi öğrendik de ne oldu ki ?

    YanıtlaSil
  2. Bavercim
    Hosbulduk. Kizilay ve aklima ilk gelen THK gibi kurumlarin durumu beni oldukca uzmustur ve uzmeye devam etmektedir. Bu tip yerler sorumlularin azami dikkati gerekiyor aksi takdirde simdi oldugu gibi ayikla pirincin tasini. Ve tabii vatandasin kaybolan guvenini nasil yerine getireceksin, bu cok onemli ve de zor.

    YanıtlaSil
  3. Ayy nerdesiniz...Gözlerimiz yollarda kaldı doğrusu..Hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  4. Gamzeli,
    tesekkur ederim, bu aralar isler yogun ve ben de yorgun oldugum icin pek ilgilenemedim.Sagolun.

    YanıtlaSil
  5. Anladım...Tekrardan hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  6. 'bunlarin nerdeyse hicbirini biz yapmiyoruz, hepsi disardan geliyor'

    İşte ben de aynen bunu söyledim fuardan sonra.

    YanıtlaSil
  7. evvet evvet..suat hocam yine kayıp:)...
    hadi bakalım yoğundur o şimdi...

    YanıtlaSil
  8. Baver hocam
    yogunluk her zaman var da, bunun arkasina siginmak istemiyorum. Tembellik desek daha dogru olur..

    YanıtlaSil
  9. k.banu,
    hosgeldin. Sanirim bu dusunceyi bizim gibi bircok kisi dusunmustur. Ama bunun icin ne yapiyoruz bu onemli??

    YanıtlaSil
  10. suat hocam...senin yokluğunda bir şeyler olmuş ama inan anlamış değilim...????

    YanıtlaSil
  11. Suatçığım;
    Erdemin kılavuzluğuyla web sitene girdim. Seyahatlarınla ilgili gözlemlerin beni çok mutlu etti.Senin bu güçlü yönünü tanıma fırsatı buldum. İlerde bu gözlemlerini bir kitap halinde yayınlayacağına inancım büyük.İnternet sitenin sürekli takipçisi olucağım. Güzel kızının da yakında bir web sitesi olucağına eminim.Ailece seni candan kutlarız.

    Hamdi Sabır ÖZER

    YanıtlaSil
  12. Hamdi Amca,
    iltifatlarınız için teşekkür ederim, beni mahcup ettiniz. Elimizden geldiği kadarıyla birşeyler karalmaya çalışıyoruz.Saygılar...

    YanıtlaSil
  13. güzel blog. başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler hocam süpersiniz

    YanıtlaSil