29 Ocak 2007

Doğu Anadolu, Mevsimler...




Bir haftadır Doğu Anadolu'da idim. Ocak ayında havaların bu kadar iyi olması beni çok şaşırttı. Erzurum'da gündüz -35'leri görmüştüm, bu sefer bere bile kullanmadım. Küresel ısınma bakalım daha nelere şahit kılacak bizleri.


İlk gün Doğubeyazıt'taydım. Ağrı Dağı yine tüm heybetiyle karşımda:



Daha sonra Kars-Iğdır ve Ardahan taraflarına gittim. Türkgözü sınır kapısında Gürcistan'a bir parmak yaklaştım. Kars'ta Sarıkamış Kayak tesislerinde telesiyeje binip yukarı çıktım, ağaçların arasından geçip yukarı tırmandım, manzara çok güzeldi:


Hem Palandöken hem Sarıkamış'ta kayak yapanların azlığı dikkat çekici. Çünkü kar beklenilen kadar yağmıyor. Mevsimlerin böyle gecikmesi-küresel ısınma bakalım ilerde ne gibi sorunları beraberinde getirecek? Kış böyle ise yazı düşünemiyorum, büyükşehirlerde yaşanması olası su sıkıntısı-Konya Ovası'nın kuruması gibi. Yoksa Madmax tarzı günler mi bekliyor bizi???

15 yorum:

  1. Suatcım, Ağrı dağı resimleri mükemmel.. İnşallah yağmur, kar ülkemizi terk etmemiştir de, Anadolu bu canlılığını kaybetmez..

    YanıtlaSil
  2. AH BE suatçım, istanbul dışına çıkamamış bir garip için neler ifade ettiğini bir bilsen bu fotoğrafların. hayat senin hayatın mı ?
    uuff hem de nasıl ...

    YanıtlaSil
  3. Ufuk,
    Yazıda da söylediğim gibi şu an orda olması gereken kar yok, belki şu bir-iki günde yağmıştır. Resim güzel fakat gerçeği daha da güzel, görmeni tavsiye ederim-tabii yaz mevsiminde :))

    YanıtlaSil
  4. Baver,
    estağfurullah, insan olduğu yerde de çok zevkli bir hayat sürebilir, tabii bu kişiye bağlı. Gezmeyi çok sevdiğim için bende sıkıntı yaratmıyor fakat bir de dışarı adımını atmak istemeyenlerin halini görsen: üff ne zaman döneceğiz falan...Bir dahaki yolculukta katıl istersen, ne dersin??

    YanıtlaSil
  5. Suat,
    Seni birileri duymuş olmalı ki müthiş soğuklar ve kar başladı. Bu küresel ısınma dedikleri şeyden inşallah ülkemiz en az şekilde etkilenir. Ben özellikle kuraklık olmasından çok korkuyorum. Eskiden kar, yağmur yağmasın, hep hava güzel olsun isterdim ama şimdi hem yağmuru hem de karı fazlasıyla istiyorum. Allah(C.C.) ülkemizi inşallah kuraklıkla imtihan etmez. Yoksa işimiz gerçekten yaş...

    YanıtlaSil
  6. Çağatay
    haklısın. Ordaki durum beni telaşlandırdı, zira doğu deyince bu aylarda kar-kış beklenir.
    Bu gidişle pek de güzel günler beklemiyor bizi. En çok üzüldüğümüz de çocuklarımız !!

    YanıtlaSil
  7. sağol dostum. bu yaz öyle planlarım var ki, hiç bilmiyorum ne yapacağımı ama şimdiden heyecanlanıyorum..:)

    YanıtlaSil
  8. tebdili mekanda her zaman ferahlık vardır.
    ne güzel gezmişsiniz.
    herşey güzelde şu teleferik işi korkutuyor beni.
    bu yükseklik korkusu yüzünden biraz zor binerim ona ben.binsemde kafamı eğip oturmaktan başka bişey yapmam.ne yani ben hiç binemeyecek miyim?
    yerden gitse olmuyormu bu teleferik:))

    bide madmax tarzı günler ne oluyor?
    anlamadı ben:)

    YanıtlaSil
  9. Baver
    hayalini bile kurmak güzel değil mi? İnşallah planlarına uyarsın..

    YanıtlaSil
  10. Suveyda
    İlk başta teleferikten ben de korktum. Birara elektrikler gitti, havada asılı kaldık, sabaha kadar kalırsak donarız herhalde dedim:)
    Madmax filminde yeryüzünde nükleer savaş falan çıkmış heryer çöl falan (öyle hatırlıyorum), ona benzettim, İnşallah olmaz tabii..

    YanıtlaSil
  11. sağolun ya benimde aradığım buydu, içime su serptiniz:)

    YanıtlaSil
  12. Tarih 25 Şubat...Erzurumu bir de şimdi görün..Tabi kirpikleriniz donmaz ve gözlerinizi açabilirseniz :)20 yıldır burdayım...Erzurumda dört mevsim gördüm:

    İlkbahar
    Kış
    Karakış
    Kapkarakış :)

    Alimlerden birine sormuşlar " Hocam bu kar ne zaman bitecek?" diye..Alim zat da " Ne zaman para ederse o zaman biter ." demiş...2011 Kış Olimpiyatlarında biteceğinin umut ediyorum.. Bakalım..

    YanıtlaSil
  13. Hayal,
    1 haftadır Ağrı'da idim, dün Erzurum'da ben de dondum. Küresel ısınma oralara da uğramış aslında.

    YanıtlaSil
  14. Suat Bey,
    Sizi Agri daglarinda kaybettik galiba.Bir ay oldu, blogunuza ugramadiniz.

    YanıtlaSil
  15. Slm,
    Geçen hafta yine Ağrı'da idim, dağın eteklerinde son günlerdeki "Ağrı Dağın eteğindeeee.." şarkısını söylüyorduk.

    YanıtlaSil