07 Ocak 2008

Yine Yeniden

Geçen hafta Kars-Ardahan-Iğdır yapmıştık, yarın nasipse Ağrı-Erzurum-Erzincan yapacağız. Ankara soğuktan donarken bakalım ne yapacağız orda. Geçen hafta arabamızın iki kez mazotu dondu, ne yaptıysak çalıştıramadık ve arabayı orda bıraktık. Yarın gidip arabayı yaptıracağız, inşallah bir daha donmaz.
Kars'tayken birkaç kitap aldım, böyle farklı yerlerden kitap almak ve üzerine aldığım yeri ve tarihi yazmak, yıllar sonra da o kitabın kapağını açmak hoşuma gidiyor. Bu kitaplardan biri de "Kamil Mürşidlerin Mirası" . Ahmed Yüksel Özemre ile Necmettin Şahinler'in karşılıklı soru cevap şeklinde sohbetlerinden oluşmuş tasavvufun derinlikleriyle ilgili bir kitap. Ayrıca piyasada şeyh diye dolaşan ama ne olduğu saf insanlarca anlaşılamayan kişiler için de turnosol kağıdı görevinde.
Hocanın bir başka kitabı: "İbn Arabi'nin Fusus'undaki Anahtar-Kavramlar" idi. Daha önce bu satırlarda ondan bahsetmiştim. Anlaşılan o ki, farklı kültürler ve zamanlarda olsa da insanın Yaratıcıyı arama ve ulaştığı sonuç hep aynı, sadece kelimeler ve adlandırmalar farklı. Bu kitapta, 2000 yıl önce yaşamış Lao-Tzu ile 1000 yıl önce yaşamış İbn Arabi'nin Varlık Bilgisi ve dünya görüşleri nerdeyse aynı sayılabilir. Demek ki, insanoğlu her zaman O'nu aramış, zaten "O aramakla bulunmaz fakat yine O'nu bulanlar arayanlardır" diye bir söz var...
Yarın nasip olursa Kars, ordan Doğubeyazıt falan tüm bölgeyi gezeceğiz. Karla mücadelemiz devam edecek, Allah yardımcımız olsun, amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder