31 Aralık 2012

Yılın Son Yazısı

Takvimlere göre yılın son yazısı bu. Oysa takvimlerin olmadığını düşündüğümüzde bugünün yarından farkı yok. İnsanoğlunun kendini kandırması işte.
Maya takvimine göre çok şey beklendi 2012'den. Aslında kıyamete yaklaştığımız bu demde, 2012'de de az felaketler yaşanmadı. Dünyanın ve tabiatın dengesini bu kadar bozarsak olacağı da buydu zaten.
21 Aralık tarihinden beklentiler fazlaydı kimilerine göre. Oysa Mayalar, yeni bir dönemin başlayacağını söylüyordu: dünya için daha iyi bir dönem. İyilik ve güzellik adına daha güzel şeyler serdedecek insanoğlu. İnşallah bu temenniler gerçek olur, dünya ve insanlık çok yorgun çünkü. Özellikle 20. Yüzyıl tam bir felaket; dünya savaşlarında milyonlarca insan öldü, sanayi ve bilimin gelişmesi o kadar hızlı oldu ki, yüzlerce yıllık gelişmeler on yıllara sığdı. İnsanlık bilimle çok gelişti ama bunun yanında doğanın ve insanın tahribatı çok fazla oldu. Karnımız doydu, zenginleştik, teknolojiyle arabamız-uçağımız hızlandı, uzaya çıktık fakat iç dünyamız da o oranda daraldı- geriye gitti. Her toplumda yaşanan kısmi bozulmalardan bahsetmiyorum, 5000 yıl önce de:" Bu gençlik bozulmaya başladı, büyüklerini saymıyorlar vs" gibi sözler edilmiş. Benim bahsetmek istediğim topyekün toplumları esir alan nefsaniyet ve bencillik. Hep ben hep ben diyen insanoğlu o kadar bencilleşti ki, yanıbaşında aç olanı göremedi.
İşte Mayalar aslında yeni bir dönem başlayacak derken ahlaki olarak insanoğlunun yükseleceğini söylemiş. Bu da hepimizin özlediği şey değil mi? Hepimiz bunun özlemini çekmiyor muyuz? Aslında sihirli değneği bekleyecek halimiz yok, önce kendimizden başlayarak çocuklarımızı-çevremizi bu yönde geliştirmemiz gerekiyor.
Yeni yılı bilinçsizce kutlamak yerine bir yılı nasıl geçirdik, neler başardık neler yapamadık şeklinde düşünsek daha iyi olur diye düşünüyorum, tabii nüfus kağıdımız da eskiyor, bu da cabası.
2013 yılının ülkemize ve dünyaya huzur, mutluluk, sağlık ve afiyet getirmesi dileğiyle.....

2 yorum:

  1. aynı duygu ve düşüncelerle biz de sizin yeni yılınızı kutlarız.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler, sizin de yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil