26 Kasım 2007

Bir İki Söz...

Doğudan geleli epey oldu, burayı yine ihmal ettik, aslında arada bir bakıyorum ama eski tat yok gibi, aklıma da yazacak birşey gelmedi.
Bu aralar sıkıntılı günler yaşadık, ama çok şükür sonu iyi oldu. Dert ve sıkıntıları dert olarak görmek bir dert zaten, sebebe değil Müsebbibe bakmayı bir türlü öğrenemedik, inşallah böyle bakmayı öğreniriz.
Bir bebek bekliyoruz, inşallah 4 ay sonra aramıza katılacak. İlk bebekte yaşadıklarımızdan eser yok, ilk heyecan-ilk bekleyiş vs. Demek ilkler öyle oluyormuş. Bu sefer erkek olacak inşallah. Bu aralar kızımda kıskanma emareleri başgösterdi. İyi olur inşallah.
Ankara'nın soğuk ve sisli havası mı üstüme sindi ne? Bu aralar kendimi çok yorgun hissediyorum. Şöyle bir rahatlamaya ihtiyacım var, kimin yok ki?? Hayattaki rollerimizi bazen fazla abartıyoruz herhalde. Bir insanın ne kadar da rolü var: baba rolü, oğul rolü, eş, iş arkadaşı vs. birçok rollerle bürülüyüz ve herhalde bu rollerin getirdiklerini göğüslemeye çalıştıkça bazen bocalıyoruz. Velilerin- o, olayı halletmiş insanların- hallerine gıpta ediyorum, ne dünya ne başka birşey onları Sevgili'den ayıramıyor, her an O'nunla beraberler ve dünyanın -bizlere ağır gelen-hay huyu onlar için çocuk oyuncağı gibi.
Neyse şimdilik bu kadar, sonumuz iyi olur inşallah.

9 yorum:

  1. Merhabalar Suat Abi
    Blogun muhteşem olmuş.Çok içli çok derin yazılar yazmışsın seni tebrik ediyorum ..
    Bol bol okuyacağım ..
    Başarılar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, senin de güzel olmuş blogun, hadi hayırlısı...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel haber Suat bey, nasıl bu şekilde anlatırsınız:)
    Allah hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inş.
    Allah taşımayacağımız yükü yüklemez bize diye düşünürseniz hayat sanırım daha kolay olur.Hayatın rollerinde boğulmadan, hayırlısını diliyorum sizlere.
    bu arada ankaranın soğuğu, sisi, dumanı derken bir de depremi çıktı.Siz ne durumdasınız acaba?Durumlar nasıl sizin etrafta.Bu vesileyle geçmiş olsun.Allah kazalardan, belalardan, afetlerden korusun.

    YanıtlaSil
  4. Suveyda
    teşekkürler, doğru haklısın biraz daha neşeli olmak gerekiyor değil mi?
    Bayramın 1. günü deprem kendini hissettirince, önce kızımın yanına gittim, demek insanın aklına önce kendi gelmiyormuş. Biraz korku biraz şaşkınlık, İstanbul'dan gelen misafirlerimiz kalkıp gittiler İstanbul'a :)) asıl problem orda aslında.
    Allah hepimizi korusun..

    YanıtlaSil
  5. aman aman ne de güzel ifade edermiş yaşanan ve yaşanılması gerekenleri,müthişsin yine ama şu bir gerçekki;fikrine katılmamak imkansız,herşeyin ilki başka.. heyecan kelimesini en iyi ifade eden sadece ve sadece yaşanan ilkler..ama önemli olan heyecanı yitirmemek,umarım her açan yeni gün peşinde güzellikleri sürükler ve hayat denen bu zorlu yokuşu kolaylıkla tırmanırız..sevgiyle,huzurla yaşayın.. A.gül

    YanıtlaSil
  6. Çok sevindim Suat Kardeşim,
    Epeydir bakıyorum 26 Kasım da kaldın. Yazıların zevkle okunuyor. Yazmaya devam et. Bzim ki de 15-20 gün sonra aramıza katılacak inşallah. Sözlerine o kadar katılıyorum ki anlatamam. Gerçekten ilk çocukta yaşadıklarımı hiç yaşayamadım. Hatta diyorum ki; acaba bu kızı sevebilecek miyim(Byu da kız olacak herhalde)? Nehir'in sevgisinin yanında bir sevgi duyabilecek miyim? Gerçi nasip eden Mevla'm onun sevgisini de nasip eder inşallah. Kıskançlık herkesin sorunu. Allah ikimize de kolaylık versin inşallah. Bihter'e selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

    YanıtlaSil
  8. Aysa
    Teşekkürler, inşallah dediğin gibi olur..

    YanıtlaSil
  9. Çağatay,
    Vay demek sen de ikinci kez baba oluyorsun, bizim 3 ayımız kaldı.
    Allah sağlık-afiyet nasip etsin hepimize...Selamlar...

    YanıtlaSil